Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвОт понеделник всички автомобили трябва да имат екостикер,

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвОт понеделник всички автомобили трябва да имат екостикер,
Коментари Харесай

Спират автомобили, ако не покриват екологични норми

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

От понеделник всички коли би трябвало да имат екостикер, който ще бъде подложен на стъклото под предното огледало и ще демонстрира дали въпросната кола ще покрие екологичните правила на годишен механически обзор. 

Към стикера е добавена антена и съответната Еко категория, на която той би трябвало да дава отговор, като устройствата  са вързани към линиите за годишни механически прегледи и ще демонстрират дали са осъществяване условията. Специален програмен продукт ще подава информация към ДАИ дали годишният обзор е преминат, въз основа на резулатите от вградената антена към екостикера. Целта е цифровизация на годишния механически обзор. Автомобилът би трябвало да покрие екологична норма, която е от 1 до 5. Ако не покрива условията и нормите, за които той е основан, не минава прегледа. Тогава колата би трябвало да се върне, с цел да в профил неизправностите и да се яви за втори опит на годишен обзор, изясни Румен Дунев пред Румен Бахов по Нова Тв.

След въвеждане на екостикерите цената на годишните механически прегледи ще се увеличи с от 3 до 5 лв..

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР